Bolívie - Peru, 2008

Otázky a komentáře

Zde se můžete ptát, sdílet své zážitky, plány a tak ...
Příspěvky jsou řazeny od nejnovějších po starší.

Jméno
Příspěvek
Kontrolní pole ... zadejte prosím dvě sedmičky
Pro odeslání příspěvku jsou všechna políčka povinná.
 

(2009-10-25 22:34:14) #46 » odpovědět, komentovat
La'd'a
[ref. #45] Ahoj Lucie,
místa z Jižní Ameriky se vybárají těžko, záleží co všechno chcete podnikat ... válet se na pláži (Brazílie), lézt po horách (Argentina - Peru - Ekvador). Pocitově méně bezpečná, i když se nám nic nestalo, mi přišla Brazílie. Nejlevněji je určitě v Bolívii a ta je taky nejautentičtější - tam se nám moooc líbilo. Na orientační počasí koukáme do grafů teplot a srážek v LP. Existuje vydání se všemi státy Jižní Ameriky, tak do něj někde v knihkupectví nahlídni.
Měj se a štastnou cestu, Láďa
PS: Fotovýbava je vypsaná na stránce fotogalerie.
(2009-10-22 20:33:11) #45 » odpovědět, komentovat
Lucie
Ahoj Láďo, klobouk dolů, četla jsem hodně cestopisů a prošla dost stránek, ale tady je to všechno přehledně, systematicky a stručně a jasně, což je stejně dobré jako LP :-) Chtěla bych se zeptat, chystáme se do jižní Ameriky a všimla jsem si, žes byl i v Argentině a Brazílii. Nejsme v moc dobré fyzické kondičce (žádní velcí sportovci) a cestovali jsme jen v Thajsku, Austrálii, USA a Evropě. Co bys nám víc doporučil a proč (jako, kde je třeba bezpečněji/ne moc bezpečno, levněji/dráž, větší komfort/brouci všude v pokoji, a tak). Rádi bychom tam jeli duben/květen, nevíš náhodou, kde hledat, co na to počasí, bo info na netu se docela rozchází... Díky moc předem za odpověď. Můj email lhelesicova@seznam.cz. Jo a ještě jedna otázečka, co máš za foťák? Moc pěkné fotky :-)
odpovědi, komentáře: [ref. #46]
(2009-10-01 21:55:41) #39 » odpovědět, komentovat
La'd'a
[ref. #37] Byl jsem ještě v Argentině a Brazíli .. taky jen krátce. V Argentine jsem byl v pohodové Mendoze v centru vinařského kraje a na výletě v Andách pod nejvyšší horou Aconcagua. Nenechte si ujít vodopády Iguasu a to z obou stran, stojí to za to. V Brazílii na relax doporučuju ostrůvek Ilha Do Mel. K pobřeží je pěkná cesta vlakem z Curittiby. Samozřejmě musíte vidět Rio a doporučuju zajít na fotbal na stadion Maracana. Trochu závidím a přeju šťastnou cestu...
(2009-10-01 21:46:35) #38 » odpovědět, komentovat
La'd'a
[ref. #37] Ahoj Honzo, nenapsal jsi mi email, tak odepisuju touhle formou ... Silnice z Lapazu do Coroica (přes oblast Yungas) už je vetšinu cesty pěkná asfaltka. Na kole oblíbené Cesta smrti (Death Road) je pro auta zavřená... a nebezpečná bývala. Na kole si buď užiješ rychlý sjezd a strach, že některou ze zatáček na štěrku nevybereš, nebo se kocháš krajinou... my neriskovali, rokle je fakt hluboká. Tipy na místa jsou dost individuální .. nám se líbilo v Bolívii El Fuerte a pohodička v Samaipatě, určitě La Paz. Všichni nám tvrdili, že solný pláně se musí vidět ... nám se bohužel do plánu nevešly.
V Peru určitě Cuzco, Machu Pichcu, St. Catalina a zmrzlá Juanita v Arequipě. Na Cruz Del Condor jeďte raděj sami. Pokud máte rádi faunu tak si nenechte ujít Islas Ballestas.
(2009-10-01 21:25:45) #37 » odpovědět, komentovat
Jan P.
Dotaz Bolívie a Peru
Dobrý den. Chtěl jsem se vás zeptat Na silnici do La Paz -Yungas. Je doopravdy tak nebezpečná???Viděl jsem video a je to fakt zážitek. 15.1.2010 odlétáme do Buenos Aires na závěr Dakaru a pak se vydáváme napříč celou Jižní Amerikou. Jedeme starou Tatrou 805.Takže nemineme Vaši zminovanou Bolívii a Peru. Kromě Surinamu a Francouzské Guayany všechny Státy. Chtěl bych se zeptat kde to bylo nejzajímavější a jaké místo nevynechat. Na co si dát pozor atd.....A jesli máte zkušenosti z jiných států Jižní Ameriky byl bych velice rád za rady. Děkuji za čas ,který obětujete odpovědi.S pozdravem Jan P...
odpovědi, komentáře: [ref. #38], [ref. #39]
(2009-09-28 22:37:00) #36 » odpovědět, komentovat
Lukas
Výborně udělaný stránky
(2009-06-01 23:36:22) #25 » odpovědět, komentovat
La'd'a
[ref. #23] Ahoj Veroniko, busem se to už nějakej čas kvůli bezpečnosti nejezdí. Postavili tam novější cestu oklikou. Na kole to určitě stojí za to.. můžeš si užít rychlý sjezd nebo se pomalu kochat. PS: omlouvám se za zpoždění, sepisuju po večerech Čínu :o)
(2009-05-18 10:57:58) #23 » odpovědět, komentovat
Veronika
Ahoj, pekny stranky. Jaky mate nazor na cestu smrti v Bolivii? Je dobry to jet na kole nebo busem? Za tyden tam jedem. Dik
odpovědi, komentáře: [ref. #25]
(2008-12-29 13:29:49) #18 » odpovědět, komentovat
La'd'a
Včera jsme se byli podívat na výstavě Prokletí zlata Inků (www.zlatoinku.cz). Těžko říct, jestli bych ji doporučil. Líbily se mi zlaté předměty, které tvoří většinu vystavených exponátů, doplněné několika kousky z keramiky. Jak název napovídá, je to hlavně o zlatě a o tom co Španělé neodvezli. Výstava tak neposkytuje ucelený obraz o Incké říši, i když informační panely na stěnách trochu ze života, společnosti a historie Inků popisují. Ke slabším stránkám bych zmínil cenu 220,- podle mého neodpovídající kvalitě výstavy, špatné popisky exponátů, amatérský doprovodný video-dokument a vrchol všeho - velký obrázek Machu Picchu u vstupu je stranově převrácený, což mohl vyvěsit jen někdo kdo tam nebyl :o)